Hoppa till sidans innehåll

Tusen Lyktor för världens alla barn

16 NOV 2019 15:14
Fredagen den 22 november 2019, från kl. 17.00 uppmärksammar vi Internationella barndagen och FN:s konvention om barns rättigheter som vid årsskiftet blir svensk lag. TRYCK PÅ LÄS MER FÖR ATT TA DEL AV HELA TEXTEN!!!
  • Uppdaterad: 16 NOV 2019 15:14

Fredagen den 22 november 2019, från kl. 17.00 uppmärksammar vi Internationella barndagen och FN:s konvention om barns rättigheter som vid årsskiftet blir svensk lag. Tillsammans skapar vi en plats för magi och fantasi, där barnens lyktor strålar ikapp med himlens alla stjärnor. Det blir tusentals lyktor! Våra yngsta medborgare tar plats i det offentliga rummet genom att tillsammans genomföra en manifestation som synliggör barnen och skapar sammanhang och samhörighet under samma himmel och under samma kväll.

Så här går det till:

  • Medtag en glasburk, något större än en barnmatsburk, (då dessa lätt kan välta), som du har förvandlat till en ljuslykta.
  • Anslut till Sörgården i Rottne eller Tolgs skola fredagen den 22 november mellan kl. 17-18 och tänd din lykta och ta in stämningen.
  • Personal från förskolorna i Rottne och Tolg ansvarar för att lyktorna samlas in efter manifestationen om du själv inte kan ta den med dig.

Varmt välkomna!

Skribent: Mathilda Isaksson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikringen - Gymnastik
Helene Tellander, Källreda Ödegård 2
36335 Tolg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link